EMV ja katsevõistlused

Maikuu võistlusplaani vaadates ei saa muud öelda kui karm. Eesti meistrivõistlused, MMi katsevõistlused, Balti meistrivõistlused ja MK-etapp. Neli nädalavahetust järjest, kus peaks end täielikult kokku võtma ja korralikud sooritused tegema... Ja seda on palju, vähemalt minu jaoks.

6.mail jooksin oma esimest individuaalset Eesti meistrivõistlust põhiklassis. Täiesti ausalt öeldes tundsin sel kevadel esimest korda, et ma olen võimeline jooksma. Ja see tunne oli mõnus. Tehniline pool jättis küll vajaka, sest väiksemaid vigu kogunes päris hulgaliselt, aga finišis selgus, et kõigil tuli neid sisse. Ma olin väga meeldivalt üllatunud, kui tugeva lõpuga tõusin pronksi heitlusesse. Tulemuseks Eleriga täpselt sama aeg ja kolmanda koha jagamine. Ma sain oma esimesel individuaalsel põhiklassi EMV’l medali! Kujutate ette seda rahulolutunnet, mis peale rasket hooaja algust selline võistlus endaga kaasa toob?
Lühiraja tulemused
Järgmisel päeval oli põhiklasside teade, kus jooksin Võru I võistkonnas ankruvahetust. Laura ja Eleri tegid mõlemad väga tugevad sooritused ja tõstsid meid kahe esimese vahetuse ajal selgelt liidriteks. Minu ülesandeks oli viimases vahetuses kindel sooritus teha ja meile need Eesti meistritiitlid ära vormistada. Paar väiksemat viga tuli küll sisse, kuid keskendusin vaid kindlale sooritusele. Kui viimasel liblikal teist kaart läksin jooksma, nägin kuidas 2. ja 3. koht samuti sinna jõudsid. Mõlemad tulid minuga samale kaarele ning siis teadsin, et olen neist ühe kaarega ees. Jäi üle vaid kaks viimast punkti rahulikult ära võtta ja võit vormistada. Varasemalt on mul EMV põhiklasside teatest hõbe ja pronks, nüüd tuli see kuld ka juurde.

Võru II võistkond pidi lõpuheitluses kahjuks SK100 tiimile alla vanduma ja tuli pronksile. Järgmisel aastal tuleb kaksikvõitu sihtida!
Teate tulemused
Nädal hiljem tuli silmitsi seista MMi viimaste metsadistantside katsevõistlustega, kus olid kohal ka väga tugevad välisriikide koondised. Nendest neljast maikuu võistlusest oli see minu jaoks kõige vähemtähtsam. Mitte, et ma ei tahaks MMil joosta, aga valikuid tuleb teha ja neid katsevõistlusi on juba nii palju olnud. Täiesti ausalt öeldes tuli mul neljapäeval kooli tõttu selline pingelangus, et ma ei tahtnud võistlustele üldse minna. Ma tundsin, et ma ei suuda end nendeks kokku võtta ja pingutada. Nii ka see nädalavahetus möödus.
Lühiraja tulemused

Laupäevase lühiraja starti läksin täiesti tühja tundega. Isegi kui ma tahtsin korralikku sooritust teha, ei suutnud ma end kokku võtta. Olete kogenud seda suurt pingelanguse tunnet, kui midagi teha ei taha? Rajal oli pea laiali otsas ja isegi kui tundsin, et võiks kiiremini joosta, ei tahtnud ma pingutada. Lihtsalt öeldes, läbisin raja.
Pühapäevasele tavarajale minekut kaalusin pikalt. Lõpuks otsustasin, et starti ikkagi lähen ja käin selle pika raja läbi. Enesetunne oli natuke parem kui eelmisel päeval, kuid pingutamistahe endiselt olematu. Rajal tegin ühe suurema vea, paar väiksemat ja mitmed teevalikuvead – on, millest õppida. Naiste rada oli väga karmiks tehtud, aga mul on hea meel, et selle läbi tegin.

Käesoleval nädalavahetusel on ees ootamas Balti meistrivõistlused Leedus, esmaspäeval kaitsen oma bakalaureusetöö ja teisipäeval sõidan Soome MK-etapile. Tihe graafik, aga peale seda 1,5 nädalat saab natuke puhata ja lõpuks korralikult edasi treenida. Eks näha kas mind MMi koondisesse ka arvatakse või mitte. Balti MV’ks olen igatahes valmis!

Kommentaarid

  1. Tubli tüdruk! Järgmine kord orgunnime pikema raja selles esimese punktini ja sinu ette veel ilusama poisi. Küll siis paremini läheb! :D

    VastaKustuta

Postita kommentaar