Noorte-jukola

Mis mul viga on? Miks ma ei suuda mitte ühtegi rahuldavat jooksu teha?

Noorte-jukola ja sellele järgnev husqvarna võistlus lisandusid järjekordselt minu selleaastaste ebaõnnestunud startide hulka. Äkki õpiks viimaks orienteeruma?!

Noorte-jukola
Enne registreerimistähtaja lõppu sain teada, et võrukatel pole kedagi W18 klassi panna jooksma ning seetõttu jäi HiKi esindusvõistkonnas võistlemine ära. Enda stardi eel sain teada, et jätkasime võrukate pikaajalist, kuid mitte eriti toredat traditsiooni ning saime kirja tühistamise. Proovisin sellest hoolimata head jooksu teha. Alustasin rahulikult ja läksin punktidele kindlalt peale. Raja kõige kaugemas otsas kaldusin vasakule, minuti möödudes ronisin kaljust üles ning teadsin, et viibin punkti piirkonnas, kuid enda täpne asukoht oli teadmata. Esimese hooga liikusin punkti suunas, kuid millegi pärast võtsin suuna paremale. Väikese ringi järel suundusin tagasi ning sain punkti kätte. Veidi aja eest oli punkt minust 3-4 meetri kaugusel selja taga olnud... Järgmisesse punkti minnes hoog maha ja rahulikult peale. Punkti asukohta jõudes kontrollpunkti ei näinud ning hakkasin endas kahtlema. Lõpuks tuli mõistus koju ja vaatasin legendi. Punkt oli seal kus ta olema pidi. Edasisel rajal läksin taaskord kontrollpunktidele kindlalt peale. Eelviimasesse minnes oli vaja ikka kindel olla, et näha olev punkt pole minu oma ning jooksin selle juurest läbi. Veendusin endas. Peale seda ei vaadanud taaskord korralikult kaarti ning tegin väikese lisakaare. Punkt käes, rahulikult viimasesse ja finiš. Olin üsna kindel, et meie viimane vahetus on juba ühisstardist metsa läinud, õnneks vaatasin natuke enne lõpujoont kõrvale ning nägin, et Janek ootab vahetuse üleandmist.

Enda täpset aega ma kahjuks ei tea, kuna meie võistkonna kolme viimase vahetuse tulemusi üleval ei ole. Kella järgi tuli 44-45 minuti kanti. Vahetuse võitja ajaks oli 38:39 ning puhta jooksu korral oleksin ilmselt umbes sama aja välja jooksnud. Kahjuks oleksid ja poleksid ei loe!

Mainiks veel selle ära, et meie võistkonnas jooksid 5 inimest 7st esimest korda Soome maastikul!

By Tomi-Andre Piirmets
Husqvarna võistlus
Minu selle hooaja kõige kehvem jooks ilmselt. Terve raja peale sain vaid 3-4 punkti normaalselt kätte, ülejäänutega oli probleeme. 5nda punktiga kaotasin juba ainuüksi 15 minutit!! Pole sõnu.

EYOC tavarajani on jäänud täpselt 60 päeva, võtame kokku ennast!

Kommentaarid