Suve algus

Kui väga paljud juba suvevaheajal olid, tegime meie oma 11.klassi viimaseid arvestusi, mille järgselt läksime kolmepäevasesse taimepraktikumi, kus saime üle saja taime endale selgeks õppida ja siis arvestust teha. Lõpetasin kooliaasta neljade-viitega ja kauaoodatud puhkusele saime 13.juunil.

Läti MV sprint
Aeg: 14:55
Rada: 2,3km
Koht: 2./6.
Suvejooksule minemise asemel sõitsime hoopis Läti MV-le. Esimesel päeval oli kavas sprint. Tegime mõned tiirud soojenduskaardiga ning siis starti. Rada läks päris kenasti, poole peal sain kätte enda ees startinud võistleja ning möödusin temast. Lõpupoole saime korralikult soost läbi joosta ning minu valged tossud muutusid pruuniks, tore. Tasuks teine koht Margreti järel.

Läti MV tavarada
Aeg: 1:06:42
Rada: 6,4km
Koht: 4./9.
Uus päev, uus võistlus. Kuum suvepäev. Enne starti riided märjaks ja seejärel metsa. Järjekordne halvasti läinud võistlus. Viga kokku erinevate punktidega u 6min, lisaks jooksu pealt kaotust. Pole sõnu.

Venla
Aeg: 1:06:40
Rada: 8,7km
Koht: 158./1141.
Jukola on kõige lahedam võistlus kus ma käinud olen, ootasin seda pikisilmi. Nähes kõiki neid inimesi, kel justkui poleks midagi targemat teha kui sõita maha sadu, isegi tuhandeid kilomeetreid, et päeval ja öösel kuskil metsas kaardiga joosta, see tunne on lihtsalt kirjeldamatu. Mõnele võib tunduda, et meiega pole kõik korras, aga me olemegi omamoodi, erilised. Ja meid hullukesi oli sel võistlusel üle 16 000!!
Jukolal võistlesin esimest korda Soome klubi Hiidenkiertäjät all. Jooksin viienda võistkonna viimast ja ühtlasi ka pikimat vahetust. Sain rajale 154.kohal. Kuna kevadhooaeg ei ole just eriti hästi läinud, siis ei osanud ma sellelt võistluselt midagi oodata. Alustasin rahulikult, kuna polnud kindel kas jaksan lõpuni joosta (Eesti võistlustel on rajad olnud u 6km kanti ning füüsiliselt on sel aastal eriti raske olnud..). Mingil hetkel tundsin, et jalg on kerge ning lisasin tempot, lohasid mööda joosta polnud raske. Jõudsin järjest konkurentidele järgi ning koos joostes oli palju kergem, tempo püsis üleval. Tundsin isegi, et võiks kiiremini liikuda, kuid tegin paar väikest viga, mille järel kohe tempot natuke alla võtsin. Eelviimase punktiga tegin ühe eriti rumala vea, kuid üldjoontes võin jooksuga enamvähem rahule jääda. Tõstsin meie võistkonna 138.kohale.

100KP jooks
Aeg: 1:01:58
Rada: 6,2km
Koht: 6./15.
Järgmine füüsiliselt üliraske võistlus. Alguses nagu jõudu oli, aga peale reljeefikaardile minekut tundus, et ei liigu enam üldse edasi. Tegin järjest rumalaid vigu. Väljas oli palav ja mul külmavärinad, üks kõige vastikumaid tundeid. Jooksin rahulikult lõpuni.

Kapa-3
1.päev
Aeg: 42:04
Rada: 5,1km
Koht: 1./18.
Sõitsime Kuldigasse võistlustele eelneval päeval, et öösel korralikult magada saaks. Hommikul liikusime edasi võistluspaika. Kerge soojendus starti ja rajale. Läksin nii kuidas jõudsin. Peale kolmandat punkti kukkusin, aga midagi hullu ei tundunud. Viiendasse minnes läksin kõige halvemast kohast läbi ning kaotasin päris palju sellega. Ülejäänud rada läks hästi, tasuks võit. Finišis jalga vaadates oli see korralikult paistes ja valus.
2.päev
Aeg: 46:00
Rada: 4,6km
Koht: 2./18.
Teine võistluspäev. Stardis kaarti vaadates sellel muud polnudki kui ainult soo. Päris tore jooksmine oli üle põlve vees ja kaarti pidi korralikult jälgima, kuna üle selle jooksid nn metsa ja soo "soolikad". Viga kogunes 2-3min, lisaks liikumiskiiruse pealt tuli kaotust.
3.päev
Aeg: 41:56
Rada: 4,8km
Koht: 2./18.
Saime korralikku metsa, lisaks natuke sood. Mõne koha peal olin väga ebakindel, kuigi olin seal kus arvasin enda olevat. Kaotust kogunes jälle palju. Kolme päeva summas võitsin.

Viimased kaks nädalat olen väga rahulikult võtnud ja vahelduva eduga veetnud JWOC'i ja WOC'i gps-e ja tulemusi jälgides ning eestlastele pöidlaid hoides. Nüüd on aeg hakata EYOC-ks valmistuma, mis toimub 24.-27.oktoober Portugalis, Caldas da Rainha-s. (:

EMV RO
Minu teine rattaorienteerumine üldse (esimene oli aasta tagasi samal võistlused). Stardinimekirjas oli meid viis, kellest kolm leedukad, seega EMV arvestuses me ei olnud. Sõitsin mõlemal päeval nii kuidas jaksasin ning kuna ratast olen sõitnud äärmiselt vähe, siis oli näha kuidas konkurendid mind puhtalt sõidu pealt võidavad. Esimesel päeval lõpetasin teise ajaga ning teisel päeval neljanda ajaga.
Venna lõpetamine

Kommentaarid