Ernake 2013


Ernake. Mida see endast kujutab? See on kodutütarde võistlusmatk, kus iga maakonna neljaliikmeline võistkond läbib etteantud raja kontrollpunktides ülesandeid lahendades. Rajal tegutseb suuremate teede peal vastutegevus ehk "pahalased", kellega kokku sattudes peab iga võistkonnaliige loovutama elutalonge (igal võistlejal on neid 10).

Neljapäeval sõitsime Tõstamaale ning meie esimeseks ülesandeks oli ühele esemele oma varustusest reklaam teha. Valisime vile.

Oma retke alustasime reede hommikul kell 8 varustuse kontrolliga, mille järgselt jätkasime oma teekonnaga. Rada oli pikk ja väsitav ning aega ühest punktist teise jõudmiseks oli väga vähe, mistõttu olime ühed vähestest, kes raja täielikult läbisid. Startis 17 tiimi (igast maakonnast üks + Läti ja Leedu), kellest vaid 7 lõpetasid. Saavutasime neljanda koha, mis on mitme aasta jooksul Võru kodutütarde parim tulemus. Rajal olime 27,5h, millest 3-4h saime telkmantlite all sääskede seltsis magada. Raja ligikaudne pikkus oli 38,2km, meie läbitud raja pikkuseks kujunes 48km.

Kontrollpunktide ülesanded:
1) varustuse kontroll
2) välitelefoni töökorda seadmine ja kodeeritud sõnumi edastamine
3) 10 erineval viisil tule läitmine (hilinesime punkti u 20min)
4) pošeeritud muna keetmine ja linnuhääled
5) liikuva auto kastist paintball' relvadega sihtmärkide laskmine
6) uppunud inimese päästmine (hilinesime punkti 2min)
7) esmaabi - üks inimene lõi kirvega jalga + teine on teadvuseta (sai puuga pähe) - elustamine
8) köierada
9) takistusrada
10) telkmantlist viilkatuse kujulise varjualuse tegemine
11) öine luure - ühe ruutkilomeetri suuruselt alalt kontaktisiku otsimine ja temalt saadud pakkide ööbimispaika toimetamine
12) vanaaegse pereratta kokkupanek (hilinesime punkti 8min)
13) ilma mõõtevahenditeta nelja 4cm puupulkade saagimine ja nende kinnitamine 8cm vahedega puupalgile
14) tingmärkide tundmine + asimuudi abil ülesande leidmine + ülesande lahendamine
15) lõpujooks + takistusrada

Jalad on villis ning selg ja õlad on väsinud (raja lõpuosas kandsin lisaks enda raskele seljakotile ka ühe võistkonnakaaslase kotti), kuid sellest hoolimata on enesetunne super. :)

Kommentaarid