Hooaja avavõistlus

Karjalaskevõistlus
Aeg: 55:03
Rada: 7,6km
Koht: 1./6.
Minu orienteerumishooaeg sai avastardi kodumetsas toimuval Karjalaskevõistlusel ja Lihavõtte lühirajal. Ma ootasin seda võistlust üle kuu aja ning kui see päev lõpuks kohale jõudis, ei osanud ma selleks kuidagi valmis olla. Ma olin enda peas kustutanud terve eelmise halvasti läinud hooaja ning otsustanud, et alustan seda aastat puhta lehena. Ma ei osanud enda peas isegi stardi ja metsas käitumise olukorda läbi mängida, mistõttu läksin starti üsna ebakindlalt. Stardipiiksu kuuldes võtsin kaardi ja tormasin rajale. Vaatasin kiirelt rajastruktuuri üle, tagumine osa polnud nii tuttav kui eesmine. Möödusin enda ees startinust juba enne esimest punkti ning kuna olin teine startija, teadsin, et kedagi pole enam püüda ning et konkurendid tulevad tagant. Otsustasin rahulikult enda jooksu teha ja punktid kindlalt võtta. Kuuenda punkti juures seisin hetke, kuna vaatasin kaardilt, et punkt asub vasaku kaeviku asemel keskmise kaeviku otsas. Kaheksanda punkti juures kaotasin aega, kuna ei saanud järsaku piiridest korralikult aru ning punkt ei jäänud vaatevälja. Üheksandasse minnes võttis helerohelisest läbi minek hoo maha. Kümnendale punktile peale minnes kaldusin liiga vasakule, nähes seal kaasvõistlejaid. Mõne aja pärast jäin seisma ja mõtlesin, et ma ei tohi lasta ennast teistel segada ning sain punkti kätte. Üldiselt võin esimese võistlusega rahule jääda, pean veel jooksule natuke rohkem rõhku panema ja ei tohi lasta end teistel rütmist välja viia.


Kubija Hotell-Loodusspa AV öises sprindis
Aeg: 11:01
Rada: 2,3km
Koht: 1./3.
Võrru kohale läksime juba kella seitsme ajal, starti sain kaks ja pool tundi oodata. Jalad olid lõunasest võistlusest natuke väsinud ning plaanisin joosta nii, kuidas jõuan. Soojendust tehes liikusin aga üllatavalt kergelt edasi, niisamuti ka rajal. Esimesse jooksin muidugi pika heina sees ja jäin lõpuks põõsasse kinni, selle asemel, et kahe garaaži vahelt minna. Edasi läks päris hästi, kuigi kolmandasse minnes läksin valelt poolt maja, mis oli natuke pikem ning seitsmendasse minnes ehmatas ettetulnud aed korraks ära. Üheksanda punkti asukohta ei lugenud päris täpselt välja, mistõttu seisin korraks ning jooksin vale põõsa juurde. Üheteistkümnendasse minnes lugesin ennast ette ning keerasin seetõttu vale maja juurest ära. Kaheteistkümnenda punkti eel ehmusin jälle ära, kui enda ees järsku aeda ja eemal maju nägin, korraks kaardile pilku visates sain aru, et punkt asub aia paremal küljel puu juures. Kuigi mõned väiksed vead tulid sisse, jään jooksuga rahule.


Lihavõtte lühirada
Aeg: 27:18
Rada: 4,2km
Koht: 1./6.
Sörkisin hästi rahulikult starti. Kaardi kätte saades vaatasin, et esimene punkt asub seal, kus ka eelmisel päeval punkt oli. Võtsin esimese rahulikult. Üritasin natuke tempot tõsta. Neljandasse minnes kaldusin natuke liiga paremale, kuid tabasin selle kohe ära. Viiendasse joostes nägin ees Marilit ning kuna ta liikus täpselt minu punkti suunas, otsustasin, et püüan ta kinni. Seda ka tegin ning sain punkti ilusti. Seitsmenda punktiga kahtlesin, kas minna nõlva alt või rohelise äärest. Lõpuks otsustasin teise variandi kasuks, kuid kaotasin sellega Dorisele 40sek. Lõpuni läks hästi. Jooksuga jään jälle rahule, kuna suutsin suurematest vigadest hoiduda ja jooksutempo polnud ka kõige hullem.


Kommentaarid