Võistlustest

Natuke üle nädala tagasi käisime Lätis Balti MV'l. Tõusud oli rängad, tõsiselt rängad ning mets ei olnud ka just kõige parem. Reedene model hirmutas ikka päris korralikult ära - liikumiskiirus oli nullilähedane ning tõusud möödusid suuremas osas kõndides. Peale modelit sõitsime edasi võistluskeskusesse, kus ka ööbisime. Laupäev, tavarada. Läksin rahulikult starti, enesetunne normis, jalg andis ikka veel tunda, kuid ülinatuke. Start, mäest alla, jõudsin kaardi ära keerata ja siis tuli k-punkt, vaatasin ruttu ära mis suunas pean minema ning alles siis jõudsin teevaliku teha. Jõudsin punkti, teise sain ka normaalselt kätte ja siis, läksin tee peale, lugesin kaarti (enda arust õigesti), võtsin korraliku tõusu ja jõudsin punkti, kuid mitte enda omasse. Hakkasin eemale minema kui vaatasin, et see on minu 4.punkt, mõtlesin siis päris tükk aega, et kas käisin kolmandas või ei, mõtlesin välja, et ei käinud vist ikka. Läksin tagasi, sain kätte, tuli 5-6minutit kaotust, ja jälle see tõus kust pm neljakäpukil üles roomasin. Sain mõned päris normaalselt kätte ja siis 6ndast möödusin vasakult, mitte päris lähedalt, kuid siiski, jõudsin teeni, tagasipööre. 2minutit kaotust. Üheksandasse minnes läksin punktist paremalt mööda, seekord päris lähedalt, jõuan teeni, lähen sellest üle, tiirutan natuke, teine tee, sain aru kus olin ja tegin veel mingi väikese ringi ja siis läksin punkti - peas ei olnud siis enam muid mõtteid kui et see võiks ruttu läbi saada. Jäin 5ndaks, kaotust võitjale 8 ja pool minutit... Mitte üldse pole rahul, ootused olid kõrgemad.

Teade, võistkonnas olin koos Kristiina ja Liinaga, läksin esimest vahetust jooksma. Esimesse minnes läksin segadusse ning hakkasin punktist vasakul oleva mäe otsa minema, kuid sain sellest peagi aru. Peaaegu kõik olid selleks hetkeks juba eest ära läinud ning lootsin edasi hästi joosta. Kiirust ei olnud, kuid kaardilugemine läks paremini kui tavarajal. Mõned väiksemad kaldumised, kuid mitte midagi eriti suurt. Vahetuse andsin üle 4ndana, 10sekundit 3ndast taga pool. Kristiina jooks ei läinud kohe üldse ning Liina tegi üsna hea jooksu, saime 5.koha.

Reede öösel oli Doris meile väikest kino teinud, otsides oma voodit taga ning laupäeva õhtul vaatasime kõik koos Eurovisiooni finaali, järk-järgult kadusid kõik oma vooditesse ning Doris ja Kaisa vaatasid vist ainukesena lõpuni!?

Möödunud reedel läksime EOL openile, Valga-Valka sprindile. Enne starti oli näha, et hakkab sadama, hoolimata sellest, et kolmapäevast olin natuke haigeks jäänud lootsin, et see ka juhtub, kuna lihtsalt nii mõnus on vihmaga joosta. Nii ka läks. Esimesega tegin kohe viga, läksin valesse punkti ning 5ndaga vist? tegin ka mingisuguse vea, lõpetasin teise ajaga, kaotust Alinale 19sekundit. 

 












Järgmisel päeval sõitsime Viljandimaale, et joosta Eesti meistrivõistluste lühirada. Mets oli mõnus ja huvitav, esimesed punktid võtsin hästi rahulikult, kuid väikeste kaldumistega, edasi läks päris hästi ning tulin välja esimese ajaga. Doris sai teise aja, kaotades mulle 5 minutit ning kolmandaks tuli läti tüdruk Laura, kaotusega 8minutit. Mis te tegite seal metsas?
Ööbisime juba meile tuntud Lilli loodusmajas, õhtu otsa jõin teed ja üritasin kuidagi oma halvast tundest lahti saada, järgmisel päeval oli õnneks natuke parem enesetunne. Niisiis, teade. Alguses pidin jooksma koos Kristiina ja Silviaga, aga kuna Silvial on jalg ikka veel natuke valus, siis jooksin hoopis juunioride vanuseklassis koos Laura ja Kerstiniga. Me ei suutnud kuidagi kokku leppida kes mis vahetust jooksma läheb ning küsisime kõigi käest. Lõpuks otsustasime, et Kerstin esimest, mina teist ja Laura kolmandat. Kerstin startis, ootasime raadiopunktist tulemusi. Esimesed tulid, Kerstini kaotus oli 6minutit ning see püsis peaaegu samasugusena ka lõpuni. Sain rajale kolmandana, Kobrase ja Rakvere järel. Teisele jõudsin koha alguses järele ning Kobrase sain kätte 2punkti enne vaatepunkti, möödusin, kuid siis ei näinud oma punkti, mis oli täpselt puu taga, kaotasin sellega natuke ning läksin edasi. Raja teisel poolel tegin ühe suurema vea minnes punktist natuke vales suunas välja, sellega ka natuke kaotust, kuid tulin oma vahetusest esimesena. Saatsin rajale Laura, kes tegi päeva parima jooksu ning saime võidu. :)


Vägapaljudel on juba suvevaheaeg ning meie õpime arvestusteks, esimene aasta saab kohekohe läbi ning kaks aastat on veel jäänud, ainult. See võiks ka ruttu minna :)

Kommentaarid