BOC 2011

Reede hommikul kell 7 läks meie sõit Leedu poole teele. Lätis, Riia lähedal tegime peatuse, et süüa ning peale seda jätkus sõit Nida poolsaare poole. Õhtul kella 17 olime kohal ning läksime otse trenni. Jooksin koos Laura, Jaana ja Kerdaga, poole raja peal käisime mere ääres vaadet nautimas ning jätkasime siis oma teekonda. Peale trenni sõitsime majutuskohta, käisime söömas ning pidasime koosoleku.

Laupäeva hommikul oli väike ärevus võistluse pärast sees, kuid muusika kuulamine ajas selle ära. Vaadates, et  meid on võistlusklassis ligi 20, siis lootsin 10 asemel olla 6 parema seas. Enne starti tegin ilusti sooja ning peagi sai ka rajale mindud. Esimesse punkti minnes võtsin pika lauge tõusu, mis väsitas üsna. Mäkke üles jõudes kaldusin liiga vasakule ning jõudsin sihi peale. Ilma kompassi vaatamata hakkasin kogemata vales suunas jooksma. Peale mõne ajalist jooksu otsustasin siiski kompassi vaadata, kuna maastik ei klappinud kaardiga ning märkasin, et mul on kaart 90 kraadi vales suunas käes. Võtsin siis suuna tagasi sinna kust tulin ning sain ka esimese punkti kätte. Edasi sujus rada üsna hästi, kolmandas punktis sain endast 3 minutit varem startinud võistleja kätte ning möödusin temast. Võtsin rada rahulikult, et mitte enam viga teha. Kuuendast puntkist seitsmendasse minnes kaldusin siiski natuke ära, kuid sain sellest üsna kohe aru. Üheksandasse punkti läksin hästi rahulikult, kuna kartsin, et lähen sellest mööda nii, et ma seda ei märka, kuis sain selle ilusti kätte ning võtsin ilusti ka kaks viimast puntki ning oligi juba finiš. Saavutasin kolmanda koha Margreti järel, kaotades talle 28 sekundit.

Tagasi majutusse jõudes käisime söömas ning otsustasime, et läheme jalutama. Jõudsime välja liivaluideteni ning läksime sinna, kus tegime pilte.
Õhtu jätkus koosolekuga ning filmi vaatamisega.

Pühapäeval oli teade ning võistkonnas olid peale minu veel Triinu ja Margret. Esimest vahetust läks jooksma Margret ning tuli välja 2., kaotades esimesele 4 minutit. Järgmisena läksin mina metsa ning juba esimeses punktis püüdsin esimese  võistkonna kinni ning möödusin temast. Teise punktiga tegin viga, kaldudes vasakule. Punkti piirkonnas läksin sellest mõne meetri kauguselt mööda, seda mitte märgates, kuid peagi sain selle kätte. Edasi läks rada üsna hästi, kuigi mõnes kohas võtsin üsna rahulikult. Vaate punkti saabusin teisena, kuid finišisse jõudes juhtisime. Rajale sai Triinu. Ta hoidis meie juht positsiooni kuni lõpuni. Finišisirge jooksime terve võistkonnaga koos, lehvitades Eesti lippe. Lisaks meile tulid veel paljud Eesti võistkonnad esikolmikusse. Riikide vahelises võistluses jäime Leedu järel ja Läti ees teiseks.
Võib tõdeda, et see oli kordaläinud võistlus ning suutsin oma ootused ka täita, mis on ainult hea. Loodan saada ka Euroopa MV-le ja seal samuti hästi esineda, kuid eks näha ole mis elu toob : )

Kommentaarid