Talv ja JWSOC

Kahe nädala pärast algab juba uus hooaeg ning mõtlesin, et peaks tegema lühikese kokkuvõtte möödunud talvest ja võistlustest. Peale oktoobrikuist EYOC'i võtsin paariks nädalaks aja maha ja puhkasin. Seejärel alustasin ettevalmistust uueks hooajaks. Trennid on kulgenud üpris normaalselt, väikeste takistustega muidugi. Suusatreeninguid tuli äärmiselt vähe.

Jaanuaris võtsin vastu enda 18nda sünnipäeva. Selle päeva hommikul käisin ARK'is sõidueksamil ning täitsin enda eesmärgi - sünnipäevaks load!

SO EMV sprint
Aeg: 21:49 (+5:38)
Rada: 2,7km
Koht: 4./12.
Esimene suusa-o võistlus, enne mida olin teinud vaid ühe suusatrenni, enesekindlusest polnud juttugi ning võistluselt ei osanud midagi oodata. Raja keskel kadus keskendumine ära ning tegin vigu. Lisaks oli rada pehme ning edasi liikumine aeglane.

SO EMV lühirada
Aeg: 39:28 (+7:22)
Rada: 5km
Koht: 3./12.
Rada kulges palju mööda suuremaid suusaradasid, mistõttu oli eelis suusatajatel. Üritasin pingutada nii palju, kui suutsin, kuid mis tulemust ühe suusatrenni pealt ikka loota. Rajal tegin paar vale teevalikut ning suutsin korraks segadusse sattuda.

Põlva MV sprint
Aeg: 23:55 (+1:38)
Rada: 2,8km
Koht: 2./7.
Lumeolud olid äärmiselt kehvad, kuid võistlus toimus. Sõita sai pooleldi lumel, pooleldi samblal ja mullal. Huvitav oli. Enamasti meenutas see jooksmist suuskadel kui suusatamist. Suurematest vigadest suutsin hoiduda, kuid paar väikest koperdust tuli ikka sisse.

Põlva MV lühirada
Aeg: 51:24 (+7:54)
Rada: 5,5km
Koht: 5./8.
Lund oli päevaga vähemaks jäänud ja rajaolud olid veel halvemad kui eelmisel päeval. Rajal tegin mitu väga halba teevalikut ja sõita oli raske.

JWSOC

Käisin ära enda elu esimesel MM'il. Saades teada, et olen koondisesse arvatud ning et võistlused toimuvad väga kehvadest lumeoludest hoolimata, hakkasin mõtlema, kas peaksin üldse osalema, kuna minu suusatreeningud võib sama hästi nimetada olematuteks. Lõpuks otsustasin siiski need võistlused ära proovida. Kodumaa pinnal ja mis mul ikka kaotada oli. Teadsin, et kaotan suusatamise pealt kõigile kalendriga, kuid see ei heidutanud mind. Ma ei läinud sõitma koha peale, vaid kavatsesin endast parima anda. Sain vähemalt korralikud pingutused kirja.

Kuna esialgsetes võistluspaikades polnud lund ollagi, viidi võistlused üle Pannjärvele. Seetõttu saime igal võistlushommikul 2,5h bussiga stardipaika sõita ning võistluse lõppedes sama palju tagasi Põlvasse.

Lühirada
Aeg: 45:55 (+16:38)
Rada: 5km
Koht: 30./39.
Enne starti korralik soojendus ning rajale. Kaarti vaadates võttis silme eest kirjuks. Rajavõrgustik oli väga korralik. Kogu aeg pidi teadma millise tee peal olen ning kuhu edasi vaja minna. Lõikeid oli päris palju ning need ajasid segadusse. Kõige tihedamas osas suutsin ühe neljaminutise vea teha, lisaks tuli väiksemaid vigu. Seisakuid oli palju.

Tavarada
Aeg: 1:04:03 (+13:03)
Rada: 11,2km
Koht: 30./39.
Ühisstart. Nägin kuidas enamik võistlejatest puhtalt suusatamise kiiruse pealt eest ära läks. Püsisin tagumise grupi eesotsas. Mingil hetkel jäin üksi ning tegin oma sõitu. Selle võistluse hirmudeks olid mul kaardivahetused, mis õnneks hästi läksid, ning see, et suusatamine vajub enne lõppu ära. Õnneks suutsin finišini pingutada. Rajal ei jäänud mõned väiksemad vead tulemata, kuid minu õnneks oli kaotus väiksem kui eelmise päeva üle kahe korra lühemal rajal.

Sprint
Aeg: 27:24 (+8:56)
Rada: 3,1km
Koht: 28./38.
Peale puhkepäeva sõitsime taaskord Pannjärvele. Lund oli palju vähemaks jäänud. Suuremad suusarajad olid jääs ning väiksematel oli muld väljas. Rajal suutsin igale poole suuskadega kinni jääda ning tegin järjekordselt rumalaid vigu.

Teade
Aeg: 1:02:05
Rada: 6,7km
Koht: 8./14.; riikidest 5./10.
Tegin MM'i kõige kehvema sõidu. Sain rajale põhimõtteliselt koos ühisstardiga. Organism oli väsinud ja pingutada oli raske. Tegin halbu teevalikuid ja suured vead tulid sisse. Õnneks suutsime tänu Gertrudi ja Silvia headele sõitudele riikidest kuue parema sekka jääda.


Ma ei kahetse, et MM'ile läksin. Sain korralikult pingutada ning võrrelda enda taset. Kuigi võistlus oli meeldiv ja seltskond lahe, sain kinnitust, et peaksin ikka enda liistude juurde jääma!

Peale JWSOC'i jätkasin enda ettevalmistusega jooksuhooajaks. Kahjuks on hakanud põlv kohati valu tegema, eks näha, mis edasi teeb. Kahe nädala pärast saab hooaeg avatud Karjalaskevõistlusel ja Lihavõtte lühirajal. EYOC'ini on jäänud kõigest kolm kuud ning vahepeal tuleb lõpueksamid sooritada ning gümnaasium lõpetada!

Kommentaarid