EYOC'i eel

Hooaja alguses olin augus, sügavas augus, ronisin servale ning nüüdseks on vorm tõusnud!
Teen lühikese kokkuvõtte möödunud võistlustest.

Klubide teade
Aeg: 38:29
Rada: 6,1km
Koht: 32./65. (võistkondadest 17./65.)
Päev enne kooli algust käisime Lätis klubide teatel. Omamoodi huvitav võistlus, kus võistkonnas on 10 liiget ning teatevahetusi vaid seitse, mis tähendab seda, et 2., 4. ja 6.vahetust jooksis kaks võistlejat korraga. Kohale jõudes sain teada, et meie võistkond sai gps-id. Käe küljes olev vidin segas küll natuke, kuid seekord suutsin vältida sellele suure tähelepanu pööramist. Jooksust endast mainiks niipalju, et tehnilise poole pealt käisin läbi päris mitmed kõrvalpunktid enne enda omasse minekut, pole just kõige parem variant teatevõistlusel. See viga kõrvale jätta, siis võib öelda, et läks üsna normaalselt.

 








EMV öine
Aeg: 41:42
Rada: 4,5km
Koht: 2./7.
Esimesse sai pikalt mööda sihti joosta, mis mulle suurepäraselt sobib. Teise ja kolmanda sain ka normaalselt kätte. Neljandasse üks korralik suunaviga, kaotust 1,5min. Üheksandasse läksin suunaga vale tee peale, kaotust 1min. 11ndasse minnes jõudsin tee peale, kiiruga kompassi vaadates tundus, et olen seal kus arvan. Tükk maad edasi joostes ja uuesti kompassi vaadates näitas see hoopis teist suunda, ots ümber ja tagasi. Kaotust 1min. Teiste punktidega tuli veel pisemaid vigu. Polnud just hea jooks.

EMV sprint
Aeg: 14:37
Rada: 2,1km
Koht: 4./14.
Jõuan esimesse punkti, number ei klapi, kuid komposteerin sellest hoolimata ära. Seisan ja mõtlen, mis valesti on. Kontrollin legendist uuesti numbrit, õige oli. Jätkan jooksu. Seitsmendasse minnes ei vaadanud legendist täpset punkti asukohta ning tegin väikese ringi. 14ndaga tegin lihtsalt mingi imeliku edasi-tagasi käimise. Järjekordselt veendusin, et ma ei oska sprinti joosta!


EMV pikk rada
Aeg: 1:30:56
Rada: 10,9km
Koht: 3./8.
Algusest lõpuni rahulik tempo. Stardist läksime kõik vaikselt, esimese punkti võtsin liidrina, seejärel jätkasin grupi keskel. 7ndasse minnes läks grupp lahku, otsustasin väikese ringiga ning kõige lühemat teed pidi üle soo minna. Triinu läks eest ära ning jäime Margretiga kahekesi. Tegime erinevad valikud ja olin üksi. Paar punkti enne lõppu saime taas kolmekesi kokku, tegime viga. Margret sai edu sisse. Triinuga erinevad teevalikud viimasesse punkti, millest minu oma oli aeglasem ning nii need tulemused otsustatud saidki. Rajal polnud kordagi tunnet, et enam ei jõua, aga tempot ka peale ei pannud (ma ei tea miks).

Pilt: Peko

Cesise sügis
Aeg: 53:55 + 15:30
Rada: 6,2km + 2,2km
Koht: 1./9. + 1./8.
Üks hea võistlus enne BJC'd. Esimese päeva rajal suutsin väikseid vigu teha ning lõpuosas väsisin kergelt ära. Teisel päeval oli sprint. Kohe raja alguses sain Silvia kätte, kes startis 2min enne mind. Liikusime koos. Seejärel tegin ühe vale teevaliku, kaotust 40sek.

Suunto Games
Aeg: 48:20 + 30:59
Rada: 5km + 3,5km
Koht: 1./8.
Üks korralik treeningvõistlus. Mõlemal päeval suutsin rumalaid vigu teha. Pole sõnu.














Pilt: Kooperaator

Baltic Junior Cup
Aeg: 1:06:05
Rada: 6,2km
Koht: 11./30.
Põhja-lõunasuuna jooned olid 45kraadise nurga all, mis mind väga häiris. Esimesse minnes keerasin kaardi automaatselt kaardi serva järgi põhja suunas. Aru sain sellest alles poolel teel. Kaotust peaaegu 2min. Neljandasse minnes järgmine suunaviga kaardi automaatse keeramise tõttu. Tükk aega ei saanud enda asukohast aru. Kaotust pea 4min. Edasi kaotasin pikkade etappidega, kust läksin otse, kuid ebakindla asukoha määramise tõttu kaotasin palju aega. Mõlema etapiga 4min kaotust. Põhjamaade maastikul jooksmise kogemuseta on väga raske seal korralikku sooritust teha!


Baltic Junior Cup teade
Aeg: 39:24
Rada: 4,6km
Koht: 10./30. (võistkondadest kokkuvõttes 23.)
Ühisstart esimesele vahetusele. Esimesega jooksin hajutuspunkti. Edasi läks normaalselt. Mõned pisemad vead veel. Viimasega rumal olukord. Jooksin enda viimase punkti kõrvalt mööda, seda tähele panemata (KP tähist polnud!) ning jooksin mööda linti teise viimasesse punkti. Number ei klappinud. Vaatasin korralikult kaarti ning läksin tagasi, sain punkti kätte ning andsin vahetuse üle. Teised võistkonna liikmed tegid oma jooksu, kes hästi, kes natuke kehvemini.

Pilt: Elo Saue

Võrumaa MV
Aeg: 50:54
Rada: 5,4km
Koht: 1./1.
Kerge kiiremas tempos orienteerumistrenn. Vigadest ei suutnud siiski hoiduda. Üks väike suunaviga + vale punktile peale minek + ühest punktist läksin u meetri kauguselt mööda, ilma seda tähele panemata.

Munamäe-Võru maastikujooks
Aeg: 1:03:18 (eelmise aasta aeg 1:09:11)
Rada: 13,1km
Koht: 93./179. (N18 klassi 3.)
Jooksuvormi kontroll enne EYOC'i. Parem kui varem! 5nda km peal hakkas pistma nii, et pidin natuke kõndima ja 4,5km enne lõppu hakkasid jalalabad surisema nii, et ma ei tundnud neid eriti. Eelnevalt mainitud vigadest hoolimata oli jooks väga mõnus, ilm oli suurepärane ning veendusin, et jooksuvorm on võrreldes kevade ja suvega tunduvalt tõusnud.

Juba homme sõidame noortekoondisega Portugali, et teha mõned treeningud kohalikul maastikul ning seejärel EM! Kui vahepeal tundus juba, et kõik on lootusetu, siis praeguseks on minu vorm kergelt tõusnud. See ei ole kindlasti see, mis ta võiks olla, kuid ma ei lähe sinna alla andma, teen kõik mis suudan! Pöidlad pihku!! (:

Kommentaarid